Utrecht, maandag 14 mei 2018
Persbericht van Leidsche Rijn Centrum
STADSCENTRUM LEIDSCHE RIJN CENTRUM OPENT DE DEUREN

Met groots spektakel wordt op woensdag 16 mei gevierd dat iedereen vanaf nu welkom is in Leidsche Rijn Centrum om er te winkelen en het afwisselende horeca-aanbod te ontdekken. Het feest op het Utrechtse Brusselplein is voor iedereen toegankelijk en duurt van 16.00 uur tot 19.00 uur.
 
Het feestprogramma is op dezelfde dag als de opening van een heleboel nieuwe winkels en horecagelegenheden. Jumbo Foodmarkt opent woensdagochtend feestelijk om 9.00 uur en een groot aantal winkels, lunchcafés en restaurants van het centrum volgen vanaf 9.30 uur. De ondernemers in het nieuwe stadshart heten iedereen van harte welkom, met speciale openingsacties en festiviteiten.
 
Ook op donderdag 17 en vrijdag 18 mei zijn er allerlei evenementen in het centrum. Op zaterdag 19 mei staat het Brusselplein in het teken van 20 jaar Leidsche Rijn, 20 jaar Nieuwe Buren. Het is de aftrap van een feestjaar voor én van de wijk.
 
Leidsche Rijn Centrum
Leidsche Rijn Centrum is het moderne, bruisende stadscentrum voor een stadsdeel van bijna 100.000 inwoners. Om in te shoppen, verse boodschappen te halen en om bij heerlijk eten te genieten van quality time met vrienden en familie. Een ontmoetingsplek voor Leidsche Rijners, stad- en streekgenoten, kortom.
 
Op shortlist voor wereldwijde architectuurprijs
De ontwikkeling van het stadscentrum is in handen van Leidsche Rijn Centrumplan, een samenwerking van a.s.r. vastgoed projecten & Vesteda. Het stedenbouwkundig masterplan is van de hand van Jo Coenen Architects & Urbanists en staat op de shortlist van de wereldwijde architectuurprijs WAN Urban Challenge 2018.
 
Rijkdom aan details

Het stadscentrum is een gezamenlijk ontwerp van maar liefst acht architectenbureaus. Dat heeft gezorgd voor een rijkdom aan vormen en details, zowel in architectuur als het openbaar gebied. Essentieel voor een binnenstedelijk plan waar het prettig is om in te verblijven. De tien woongebouwen herbergen naast commerciële ruimten ook 762 nieuwbouwappartementen (koop en huur) en kantoorruimte van zo'n 10.000m2. De centrumfunctie wordt vergroot met het pas geopende busstation Utrecht Leidsche Rijn, de bouw van een bibliotheek/wijkbureau en hotel en de aanwezige Pathé CineMec bioscoop en het NS-treinstation.
 
De komende weken gaan er nog veel winkels en horecagelegenheden open en wordt ook de laatste hand gelegd aan de inrichting van het openbaar gebied in het stadscentrum. Huurders en kopers nemen vanaf deze maand hun intrek in hun nieuwe woning.
 
Het complete feestprogramma en het laatste nieuws vind je op: https://leidscherijncentrum.nl
 
--------------------------------------- EINDE PERSBERICHT --------------------------------
Noot voor de redactie:
 
U bent van harte uitgenodigd de opening bij te wonen. Aanmelden kan via info@leidscherijncentrum.nl of via Karin van Wingerden, 06-24 57 62 62. Na aanmelding ontvangt u de precieze ontvangstgegevens.
 
Bijgaand vindt u een foto van het Brusselplein van vandaag, 14 mei 2018. Fotograaf Robert Oosterbroek.
 
Over Leidsche Rijn Centrum: zie www.leidscherijncentrum.nl/pers
 
Wilt u geen berichten meer van Leidsche Rijn Centrum ontvangen, mail dan aan info@leidscherijncentrum.nl.


Bijlagen:
- 20180514 Robert Oosterbroek - Brusselplein 001.jpg

Bovenstaand persbericht delen via social media:

 
PersManager is een dienst van Vakbladen.com. Kijk voor meer informatie op www.persmanager.nl.