Utrecht, donderdag 17 mei 2018
Persbericht van Leidsche Rijn Centrum
TWEEDE STADSCENTRUM VAN UTRECHT: LEIDSCHE RIJN CENTRUM IS GEOPEND

Acrobaten en een zangeres hoog boven het publiek, een vlaggenparade met 200 kinderen uit de wijk en steltlopers, Tim en Daan die Burgemeester Jan van Zanen door middel van een reuzenphone het startsein laten geven, een spetterend optreden van OG3NE én duizenden bezoekers: op 16 mei is groots gevierd dat vanaf nu iedereen welkom is in Leidsche Rijn Centrum Utrecht om er te winkelen en het afwisselende horeca-aanbod te ontdekken.

 
Leidsche Rijn Centrum
Met meer dan 130 winkels, horeca en services is Leidsche Rijn Centrum het moderne, bruisende stadscentrum voor een stadsdeel van bijna 100.000 inwoners. Om in te shoppen, verse boodschappen te halen en om bij heerlijk eten te genieten van quality time met vrienden en familie. Een ontmoetingsplek voor Leidsche Rijners, stad- en streekgenoten, kortom.
 

Rijkdom aan details
Het stadscentrum is een gezamenlijk ontwerp van maar liefst acht architectenbureaus. Dat heeft gezorgd voor een rijkdom aan vormen en details, zowel in architectuur als het openbaar gebied. Essentieel voor een binnenstedelijk plan waar het prettig is om in te verblijven. De tien woongebouwen herbergen naast commerciële ruimten ook 762 nieuwbouwappartementen (koop en huur) en kantoorruimte van zo'n 10.000m2. De centrumfunctie wordt vergroot met het pas geopende busstation Utrecht Leidsche Rijn, de bouw van een bibliotheek/wijkbureau en hotel en de aanwezige Pathé CineMec bioscoop en het NS-treinstation.
 

Op shortlist voor wereldwijde architectuurprijs
De ontwikkeling van het stadscentrum is in handen van Leidsche Rijn Centrumplan, een samenwerking van a.s.r. vastgoed projecten & Vesteda. Het stedenbouwkundig masterplan is van de hand van Jo Coenen Architects & Urbanists en staat op de shortlist van de wereldwijde architectuurprijs WAN Urban Challenge 2018.

 

De komende weken gaan er nog veel winkels en horecagelegenheden open en wordt ook de laatste hand gelegd aan de inrichting van het openbaar gebied in het stadscentrum. Huurders en kopers nemen vanaf deze maand hun intrek in hun nieuwe woning.

 

 

--------------------------------------- EINDE PERSBERICHT --------------------------------
Noot voor de redactie:
 

Hier vindt u een selectie aan foto’s van de opening https://we.tl/ON3Ez6lrsy. De foto’s zijn rechtenvrij, naamsvermelding wordt gewaardeerd.

 

Over Leidsche Rijn Centrum: zie www.leidscherijncentrum.nl/pers

Voor vragen kunt u contactopnemen met Karin van Wingerden, 06-24 57 62 62of via info@leidscherijncentrum.nl.

Wilt u geen berichten meer van Leidsche Rijn Centrum ontvangen, mail dan aan info@leidscherijncentrum.nl.

Bovenstaand persbericht delen via social media:

 
PersManager is een dienst van Vakbladen.com. Kijk voor meer informatie op www.persmanager.nl.