Utrecht, maandag 26 juni 2017
Persbericht van Leidsche Rijn Centrum
HOOGSTE PUNT BEREIKT IN BOUW VAN LEIDSCHE RIJN CENTRUM

LEIDSCHE RIJN – Hallo Leidsche Rijn Centrum in Utrecht! Vanmiddag, 26 juni 2017, is officieel het hoogste punt bereikt van de bouw van Leidsche Rijn Centrum. 
 
Wat nu nog de grootste bouwput van Nederland is, wordt begin volgend jaar de beste nieuwe plek in Utrecht. Dan staat er in één keer een compleet stadscentrum met meer dan 100 winkels en restaurants, meer dan 750 appartementen en met kantoren, bibliotheek en bioscoop.
 
Wethouder Kees Geldof van Gemeente Utrecht markeerde onder trompetgeschal en confetti het topje van de 25 meter hoge imposante entree van de Jumbo Foodmarkt aan het Brusselplein.
 
Rogier Hendriks, commercieel directeur a.s.r. Vastgoed Projecten is trots op het behalen van de mijlpaal. ‘Met het bereiken van het hoogste punt komt het stadscentrum voor de ruim 100.000 bewoners van Leidsche Rijn en De Meern steeds dichterbij. Een compleet gebied met winkels, wonen en kantoren. Waar het koppelen van techniek in het hele centrum, van parkeren tot winkelen, zorgt voor een fijn bezoek, voor service en gemak.’
 
Ook Jaco Plompen, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West en Rob van der Jagt, directeur Trebbe West waren beiden aanwezig bij de viering van het hoogste punt. In een ervaren bouwcombinatie werken zij aan De Frederik, het gebouw dat deze middag in de schijnwerpers staat.
 
Eind dit jaar leveren Dura Vermeer en Trebbe het gebouw De Frederik aan het Brusselplein op. Dit bestaat uit 81 koopappartementen, ondergrondse- en bovengrondse parkeergelegenheid, een supermarkt met een totale oppervlakte van zo’n 5.300 m2, avondhoreca van 1200 m2 en een openbare fietsenstalling.
 
De 81 koopappartementen van De Frederik gaan aanstaande zaterdag 1 juli in de verkoop. Afgelopen zaterdag, 24 juni, is de verhuur gestart van de vrije sector appartementen.
 
De oplevering van het complete stadscentrum, door de bouwcombinaties Hurks-Slokker, Smits-De Nijs, Van Schijndel-Van de Ven, Dura Vermeer-Trebbe en Sprangers Bouwbedrijf staat gefaseerd gepland vanaf eind dit jaar.
 
De grand opening van het totale centrum voor publiek wordt in het tweede kwartaal van 2018 verwacht. 
 
--------------------------------------- EINDE PERSBERICHT --------------------------------
 
Noot voor de redactie:
 
Zie onder foto van de feestelijke handeling, fotograaf Maartje Brand (Brandbeeld).
 
Over Leidsche Rijn Centrum: zie www.leidscherijncentrum.nl/pers 
 
Heeft u vragen over Leidsche Rijn Centrum neem dan contact op met Karin van Wingerden, 06-24 57 62 62 of via info@leidscherijncentrum.nl. Kijk voor meer informatie op www.leidscherijncentrum.nl of volg ons op https://www.linkedin.com/company/leidsche-rijn-centrum/ 

Wilt u geen berichten meer van Leidsche Rijn Centrum ontvangen, mail dan aan info@leidscherijncentrum.nl
 


Bijlagen:
- hoogste punt LRC - 1.jpg

Bovenstaand persbericht delen via social media:

 
PersManager is een dienst van Vakbladen.com. Kijk voor meer informatie op www.persmanager.nl.